Ga naar inhoud

Microsoft voorziet Windows 10 van Diagnostic Data Viewer


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een testversie van Windows 10 van een nieuwe tool voorzien waarmee gebruikers kunnen zien welke diagnostische data over hun systeem naar Microsoft wordt gestuurd. De Diagnostic Data Viewer staat los van het Microsoft Privacy Dashboard is straks via de Microsoft Store beschikbaar.

De tool toont informatie over de naam van het besturingssysteem, versie, netwerkinstellingen, prestatiegegevens, geïnstalleerde apps, updates en details over het gebruik van het systeem, applicaties en diensten. Ook wordt er informatie over de "movie consumption functionality" teruggestuurd. Microsoft benadrukt dat het hier niet om kijk- of luistergedrag gaat. Via de Viewer kunnen gebruikers in deze gegevens zoeken en hier feedback over geven.

Windows 10 biedt twee niveaus voor het verzamelen van diagnostische data, namelijk standaard en volledig. Wanneer systeembeheerders een bepaald niveau hebben ingeschakeld kunnen standaardgebruikers die wijzigen. Gebruikers worden ook gewaarschuwd als de instelling door een andere gebruiker of systeembeheerder is gewijzigd. De Diagnostic Data Viewer is nu aan Windows 10 Insider Preview Build 17083 toegevoegd. Gebruikers moeten die nog wel zelf inschakelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.