Ga naar inhoud

Alphabet lanceert nieuw cybersecuritybedrijf Chronicle


Aanbevolen berichten

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een nieuw cybersecuritybedrijf gelanceerd dat bedrijven gaat helpen met het vinden en stoppen van cyberaanvallen. Chronicle, dat een onafhankelijk bedrijf binnen Alphabet is en in 2016 al stilletjes werd opgericht, bestaat uit twee onderdelen.

Het gaat om een inlichtingen- en analyticsplatform dat bedrijven meer inzicht in hun eigen security-gerelateerde data moet geven, en VirusTotal, de online virusscandienst die in 2012 door Google werd overgenomen. Volgens Stephen Gillett, ceo van Chronicle, hebben organisaties met zoveel data te maken dat ze belangrijke aanwijzingen van aanvallen missen. Aanvallers kunnen zodoende maandenlang onopgemerkt blijven. Het nieuwe analyticsplatform moet organisaties helpen met het verwerken van de datastroom zodat belangrijke "securitysignalen" worden opgevangen

Chronicle zal van dezelfde infrastructuur gebruikmaken waar ook andere Alphabet-diensten op draaien. Zodoende beschikt het securitybedrijf over enorme rekenkracht en opslag. Daarnaast zal het bedrijf ook machine learning gaan inzetten om alle data te analyseren. Een andere belangrijke rol is voor VirusTotal weggelegd. Via de website kunnen organisaties en gebruikers verdachte bestanden door de engines van zo'n 60 verschillende anti-virusbedrijven laten scannen. Op deze manier heeft Chronicle inzicht in allerlei nieuwe en opkomende dreigingen. De aankondiging van Chronicle zal geen invloed op de werking van de online virusscandienst hebben, aldus Gillet en Bernardo Quintero van VirusTotal.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.