Ga naar inhoud

Tor Browser maakt gebruikersinterface toegankelijker


Aanbevolen berichten

Om Tor Browser toegankelijker voor internetgebruikers te maken is er een nieuwe versie met een aangepaste gebruikersinterface verschenen. Tor Browser laat gebruikers hun ip-adres en privacy beschermen. De gebruikersinterface, zoals het welkomstscherm, waren voor sommige gebruikers verwarrend. Uit onderzoek (pdf) blijkt dat sommige gebruikers 40 minuten bezig waren om te kijken wat ze hier moesten doen.

"Het oude scherm had teveel informatie voor de gebruikers, wat ze verwarde over wat er moest worden gedaan", aldus Nicolas Vigier van het Tor Project. Daarom zijn het scherm en de tekst vereenvoudigd, zodat het eenvoudiger voor gebruikers wordt om te bepalen of ze iets moeten configureren. Ook de instellingen voor landen waar Tor wordt gecensureerd en het gebruik van een proxy zijn nu aangepast. Een andere aanpassing die is doorgevoerd betreft de "security slider", waarmee gebruikers het gewenste beveiligingsniveau kunnen instellen.

Verder is voor de Windows-versie van Tor Browser 7.5 "context sandboxing" ingeschakeld, wat aanvullende bescherming biedt. De nieuwste Tor Browser ondersteunt ook de "Next Generation of Onion Services", wat voor betere prestaties zou moeten zorgen en bevat de Firefox-beveiligingsupdates die deze week uitkwamen. Updaten kan via Torproject.org of de automatische updatefunctie van de browser.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.