Ga naar inhoud

Beveiligingslek in VirtualBox maakt aanval op host mogelijk


Aanbevolen berichten

Oracle heeft deze maand een beveiligingslek in de populaire virtualisatiesoftware VirtualBox gedicht waardoor het mogelijk was om het onderliggende host-systeem aan te vallen. VirtualBox biedt gebruikers de mogelijkheid om een virtual machine te draaien, wat het guest-systeem is.

Beveiligingsonderzoekers gebruiken virtualisatiesoftware zoals VirtualBox om bijvoorbeeld malware te onderzoeken. De infectie blijft zo alleen tot het guest-systeem beperkt. De kwetsbaarheid in VirtualBox maakt het echter mogelijk om systeemrechten op een Windows 10-host te krijgen, zo meldt onderzoeker Niklas Baumstark die de kwetsbaarheid ontdekte. Vorige week waarschuwde Baumstark al om de update voor VirtualBox te installeren, zeker wanneer de virtualisatiesoftware wordt gebruikt om kwaadaardige code te onderzoeken.

Nu heeft securitybedrijf SecuriTeam de details van de kwetsbaarheid openbaar gemaakt. Het beveiligingslek bevindt zich in het graphics framework en raakt alle host-besturingssystemen. Oracle adviseert gebruikers om te updaten naar VirtualBox 5.2.6 of 5.1.32. Gisteren werd bekend dat VirtualBox in maart zijn debuut maakt op de internationale Pwn2Own-hackwedstrijd. Onderzoekers worden hier beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in populaire software. Een succesvolle hack van VirtualBox levert onderzoekers 35.000 dollar op.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.