Ga naar inhoud

Besmette advertenties met cryptominer verspreid via DoubleClick


Aanbevolen berichten

Cybercriminelen hebben Googles advertentienetwerk DoubleClick gebruikt om besmette advertenties met twee verschillende cryptominers op populaire websites te krijgen, zo laat anti-virusbedrijf Trend Micro weten. De cryptominers gebruiken de rekenkracht van de browser om naar de cryptovaluta monero te minen.

Daarbij wordt 80 procent van de processor voor het minen gebruikt. Trend Micro ontdekte de advertenties nadat het een piek in het aantal detecties van cryptominers zag. Verder onderzoek wees uit dat Googles DoubleClick werd gebruikt om de besmette advertenties op populaire websites te krijgen. "De getroffen website laat een legitieme advertentie zien, terwijl de twee webminers in het geheim hun taak uitvoeren", aldus analist Joseph Chen. Google is inmiddels over de advertenties ingelicht. Internetgebruikers die zich tegen cryptominers willen beschermen kunnen dit doen door JavaScript te blokkeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.