Ga naar inhoud

Facebook publiceert voor het eerst eigen privacyprincipes


Aanbevolen berichten

Facebook heeft voor het eerst de eigen privacyprincipes gepubliceerd en video's online gezet waarin het uitlegt hoe gebruikers kunnen bepalen wie er toegang tot hun gegevens heeft. De publicatie volgt in aanloop naar de Europese privacywetgeving die eind mei van kracht wordt.

Deze wetgeving moet de rechten van burgers op het gebied van privacy versterken. Via de privacyprincipes en video's wil Facebook duidelijk maken hoe het met de privacy van gebruikers omgaat. "Jij moet de privacykeuzes kunnen maken die juist zijn voor jou. We willen er zeker van zijn dat je weet waar je je privacyinstellingen kunt vinden en hoe je ze kunt aanpassen", aldus Facebook.

Volgens de sociale netwerksite speelt privacy een "hoofdrol" bij de producten die het ontwikkelt. "We ontwikkelen privacymaatregelen voor Facebook-producten met begeleiding van experts op gebieden als gegevensbescherming en privacywetgeving, beveiliging, interfacedesign, engineering, productmanagement en overheidsbeleid. Ons privacyteam zorgt dat al deze perspectieven in elke stap van het productontwikkelingsproces worden meegenomen."

Facebook stelt verder dat gebruikers de eigenaar zijn van de gegevens die ze via het sociale netwerk delen."Dit houdt in dat jij bepaalt wat je deelt en met wie je iets deelt op Facebook en dat je altijd van gedachten kunt veranderen. Daarom zorgen wij voor hulpmiddelen waarmee je alles wat je plaatst ook weer kunt verwijderen. We verwijderen het van je tijdlijn en van onze servers. Bovendien kun je ook je account verwijderen wanneer je maar wilt." Verder zal Facebook gebruikers erop gaan wijzen om een "privacycontrole" te doen, waarmee ze kunnen aangeven wat ze willen delen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.