Ga naar inhoud

Windows Defender haalt maximale detectiescore in anti-virustest


Aanbevolen berichten

Het Duitse testlab AV-Test heeft 20 anti-viruspakketten voor Windows 10 vergeleken, waarbij een groot aantal producten de maximale score behaalt voor het detecteren van malware. In totaal werden de 20 pakketten voor eindgebruikers met bijna 11.000 malware-exemplaren getest.

De virusscanners en internet security suites werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 185 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 10.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt.

Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 99,5 procent gehaald. De test met de 10.000 exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 99,9 procent op. Dertien virusscanners wisten voor de detectie van malware de maximale 6 punten te halen, waaronder Windows Defender, de in Windows ingebouwde virusscanner. In het verleden scoorde Windows Defender vaak slecht op dit onderdeel en bij een vorige test werden nog 5 punten gehaald. Microworld zet met 4,5 punten de laagste score neer.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Acht pakketten scoren de maximale 6 punten. Panda zet met 3,5 punten de laagste score neer en vormt de grootste belasting voor systemen, gevold door ESET met 4 punten.

Als laatste kwamen de 'false positives' aan bod, dat voor veel pakketten geen probleem is. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Acht pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten. Microsoft en PC Pitstop eindigen met 4 punten onderaan. Uiteindelijk weten Kaspersky Lab, McAfee en Vipre Security voor de gehele test de maximale score van 18 punten te halen. ESET eindigt met 15 punten onderaan. Avast is met 17 punten de beste gratis virusscanner.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.