Ga naar inhoud

Microsoft gaat foute cleaners en optimalisatiesoftware aanpakken


Aanbevolen berichten

Om Windows-gebruikers tegen onnodige aankopen van schimmige software te beschermen gaat Microsoft dubieuze cleaners en optimalisatiesoftware aanpakken. Volgens de softwaregigant is er een toename van gratis versies van programma's die beweren de computer op problemen te scannen.

Vervolgens verschijnen er alarmerende en dwingende meldingen waarmee wordt geprobeerd de gebruiker een betaalde versie van het programma aan te laten schaffen. "De betaalde versies van deze programma's, vaak cleaner- of optimalisatiesoftware, beweren de fouten te verhelpen die de gratis versie ontdekte. We vinden deze werkwijze problematisch, omdat het klanten onder druk zet om onnodige aanschafbeslissingen te maken", aldus Microsofts Barak Shein.

Microsoft gaat daarom het beleid aanpassen dat wordt gebruikt om software als ongewenst aan te merken. Software mag geen alarmerende of dwingende berichten tonen die gebruikers onder druk kunnen zetten om iets te kopen of andere acties uit te voeren. In het geval software wel dergelijke berichten toont zal de beveiligingssoftware van Microsoft, zoals Windows Defender en Security Essentials, het programma als ongewenste software bestempelen, detecteren en vervolgens verwijderen. Het nieuwe beleid wordt op 1 maart van dit jaar van kracht.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.