Ga naar inhoud

Flash Player-lek sinds november aangevallen via Excel-bestand


Aanbevolen berichten

Het nieuwe beveiligingslek in Adobe Flash Player waarvoor vorige week werd gewaarschuwd wordt al sinds november via een Excel-bestand aangevallen, zo meldt Cisco. Het openen van een kwaadaardig Excel-document is voldoende om aanvallers volledige controle over een Windows-pc te geven.

Zowel het Computer Emergency Response Team van de Zuid-Koreaanse overheid (KrCERT) als een Zuid-Koreaanse beveiligingsonderzoekers waarschuwden voor de nieuwe kwetsbaarheid in Flash Player. Daarbij liet de onderzoeker een Word-document zien dat bij de aanvallen was gebruikt. Ook stelde de onderzoeker dat de aanvallen sinds november gaande waren. Cisco bevestigt dat de aanvallen inderdaad al sinds november vorig jaar plaatsvinden.

Naast een Word-document hebben de aanvallers ook een Excel-document ingezet. Beide documenten bevatten een embedded Flash-object dat de exploit uitvoert die misbruik van de Flash-kwetsbaarheid maakt. Hierdoor kunnen gebruikers worden aangevallen ook als ze Flash Player in de browser hebben uitgeschakeld. Wanneer de aanval succesvol is wordt de ROKRAT remote administration tool geïnstalleerd waarmee er volledige controle over het systeem wordt verkregen.

Adobe laat weten dat Flash Player op meer dan 1 miljard desktops is geïnstalleerd. Het softwarebedrijf komt deze week met een noodpatch voor de kwetsbaarheid. Securitybedrijven Flashpoint en FireEye hebben inmiddels een analyse van de aanval gemaakt, die voor zover bekend alleen tegen Zuid-Koreaanse organisaties is ingezet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.