Ga naar inhoud

Symantec-certificaten nog op tal van populaire websites


Aanbevolen berichten

Tal van populaire internationale en Nederlandse websites maken nog altijd gebruik van Symantec-certificaten om een beveiligde verbinding tussen de website en bezoekers op te zetten, maar deze certificaten zullen vanaf 17 april niet meer door Google Chrome worden vertrouwd.

Daardoor krijgen Chrome-gebruikers straks bij het bezoeken van deze websites, als die niet op tijd het certificaat vervangen, een certificaatwaarschuwing te zien. Aanleiding voor Google zijn verschillende incidenten met door Symantec uitgegeven ssl-certificaten. Met de lancering van Chrome 66 in april worden alle ssl-certificaten van Symantec van voor 1 juni 2016 niet meer vertrouwd. In het geval Chrome-gebruikers websites met dergelijke certificaten tegenkomen krijgen ze een waarschuwing van de browser.

Onderzoeker Arkadiy Tetelman wilde weten hoeveel websites straks in de problemen komen. Hij ontwikkelde een scanner en besloot de certificaten van de 1 miljoen populairste websites op internet volgens Alexa te controleren. Dit leverde uiteindelijk 1656 websites met binnenkort niet meer vertrouwde Symantec-certificaten op. Het probleem lijkt dan ook mee te vallen, aldus Tetelman. Toch gaat het om een aantal populaire websites, zoals WeChat.com, Tesla.com, Blackberry.com en PureVPN.com.

Ook in Nederland zijn er nog tientallen websites met een Symantec-certificaat te vinden dat in april niet meer wordt vertrouwd. Het gaat onder andere om Ede.nl, gls-info.nl, gfkpanel.nl, Ymere.nl, Helpling.nl, NEN.nl en SkyRadio.nl, aldus de onderzoeker. Met de lancering van Chrome 70 in oktober dit jaar zullen alle Symantec-certificaten afkomstig van de oude infrastructuur niet meer worden vertrouwd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.