Ga naar inhoud

Mozilla onthult op privacy gericht Internet of Things-platform


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuw platform onthuld waarmee iedereen zijn eigen beveiligd en gedecentraliseerd Internet of Things kan maken. De Things Gateway laat gebruikers de apparaten in hun huis via het web bedienen en is daarbij gericht op veiligheid, privacy en interoperabiliteit.

Volgens Mozilla worden IoT-apparaten steeds populairder, maar is er geen universele standaard om de apparaten met elkaar te laten communiceren. Elke leverancier ontwikkelt een eigen applicatie die alleen met zijn apparatuur werkt. Daardoor blijven de kosten hoog en zitten gebruikers vast aan een specifiek merk, platform of product. Iets wat de uitrol van het Internet of Things alleen maar zal vertragen, merkt Mozilla op.

De Things Gateway moet hier verandering in brengen. Voor het opzetten van een Things Gateway is een computer nodig zoals een Raspberry Pi. De computer wordt gekoppeld aan de apparaten in huis en genereert een "beveiligde url" waarmee er via het internet toegang tot de apparatuur kan worden verkregen. Mozilla heeft de installatieprocedure zo gemaakt dat er niet al teveel technische kennis is vereist. Ook is er een handleiding online verschenen die de installatie stap voor stap uitlegt.

"We vinden dat de toekomst van met internet verbonden apparaten meer als het open web moet zijn. De toekomst hoort gedecentraliseerd te zijn en moet de macht en controle aan de mensen geven die deze apparaten gebruiken. Daarom zetten wij ons in voor het opstellen van open standaarden en frameworks", aldus Mozilla.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.