Ga naar inhoud

Intel rolt nieuwe updates uit voor Spectre en Meltdown


Aanbevolen berichten

Intel heeft nieuwe microcode-updates voor de Spectre- en Meltdown-aanvallen uitgerold, nadat eerdere updates voor allerlei problemen zorgden. Gebruikers klaagden na de installatie van de eerdere updates over herstartende systemen en ander onverwacht systeemgedrag.

Daarop waarschuwde Intel gebruikers en organisaties om de updates niet te installeren en kregen fabrikanten het verzoek om de updates niet meer aan te bieden. De nieuwe microcode-updates zijn nu voor verschillende Skylake-gebaseerde platformen uitgebracht. In de komende dagen zullen de updates ook voor andere platformen verschijnen. Deze updates moeten vervolgens door computerfabrikanten tot bijvoorbeeld een bios-update worden verwerkt die eindgebruikers kunnen installeren.

Navin Shenoy van Intel stelt dat het belangrijk is voor gebruikers om hun systeem up-to-date te houden. Uit onderzoek blijkt dat er nogal een lange tijd zit tussen de beschikbaarheid van updates en het moment dat gebruikers ze daadwerkelijk installeren. Zo stelt het Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) van de Amerikaanse overheid dat 85 procent van de gerichte aanvallen is te voorkomen door onder andere beveiligingsupdates te installeren. Intel verwacht dat onderzoekers en aanvallers uiteindelijk nieuwe varianten van de oorspronkelijke Spectre- en Meltdown-aanvallen zullen ontwikkelen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.