Ga naar inhoud

image Chrome gaat vanaf juli alle http-sites als niet veilig bestempelen


Aanbevolen berichten

Google Chrome gaat vanaf begin juli alle http-sites op internet als "Niet veilig" bestempelen. Dit moet ervoor zorgen dat meer websites op het beveiligde https overstappen. Google is al geruime tijd bezig met het plan om gebruikers voor http-sites te waarschuwen. Het verkeer tussen http-sites en hun bezoekers is niet beveiligd en kan zo worden onderschept en aangepast. In 2014 kondigde de internetgigant het plan al aan.

Mede door de lancering van de certificaatautoriteit Let's Encrypt, dat gratis tls-certificaten uitgeeft en een eenvoudige installatieprocedure aanbiedt, is het aantal https-sites sterk gestegen. Volgens Google gaat meer dan 68 procent van al het Chrome-verkeer op zowel Android als Windows via https. Op Chrome OS en macOS is dit zelfs meer dan 78 procent. Verder maken 81 van de top 100 populairste websites op internet standaard gebruik van https. Met de lancering van Chrome 68 begin juli dit jaar zal bij http-sites onderstaande waarschuwing verschijnen.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.