Ga naar inhoud

Bedrijf looft 45.000 dollar uit voor zeroday-lek in Linux


Aanbevolen berichten

Het Amerikaanse bedrijf Zerodium dat zeroday-exploits van hackers en onderzoekers inkoopt heeft 45.000 dollar uitgeloofd voor een zeroday-lek in Linux. Het moet gaan om een kwetsbaarheid waardoor een aanvaller die al toegang tot een systeem heeft zijn rechten verder kan verhogen.

Specifiek wordt er gezocht naar een exploit die met de standaardinstallatie van Ubuntu, Debian, CentOS, Red Hat Enterprise Linux en Fedora werkt. Normaliter betaalt Zerodium voor een dergelijke aanval tot 30.000 dollar. Tot 31 maart is het bedrag verhoogd naar 45.000 dollar. Onlangs kwam het bedrijf ook al in het nieuws omdat het tijdelijk 1 miljoen dollar uitloofde voor kwetsbaarheden waarmee gebruikers van Tor Browser kunnen worden aangevallen. Dat beloningsprogramma is inmiddels beëindigd, maar Zerodium wil niet zeggen of het bruikbare exploits heeft opgeleverd. Het bedrijf meldt op de eigen website dat het verkregen zeroday-exploits aan een "beperkt aantal" bedrijven en overheden doorverkoopt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.