Ga naar inhoud

Cryptominer op 4.000 websites door gehackte voorleesplug-in


Aanbevolen berichten

Gisteren is op meer dan 4.000 websites een cryptominer verschenen omdat de voorleesplug-in waar de websites gebruik van maken was gehackt. Het gaat onder andere om Amerikaanse en Britse overheidssites, zo laten beveiligingsonderzoekers Scott Helme en Troy Hunt weten.

Aanvallers wisten de voorleesplug-in Browsealoud van het bedrijf TextHelp te compromitteren. Via deze plug-in is het mogelijk om tekst op websites voor te laten lezen. De JavaScript-library waar de plug-in gebruik van maakt was door de aanvallers aangepast, waardoor er een cryptominer op de websites werd geïnjecteerd. Deze cryptominer draait in de browser en gebruikt de rekenkracht van de computer om cryptovaluta te mijnen.

TextHelp bevestigt dat code van de browserplug-in was aangepast. Het bedrijf stelt verder dat er geen klantgegevens zijn benaderd of verloren gegaan. "Het aangepaste bestand was alleen gebruikt om computers naar cryptocurrency te laten mijnen. De exploit was voor een periode van vier uur op zondag actief", aldus cto Martin McKay. De gehackte voorleesplug-in verscheen onder andere op de websites van de Britse privacytoezichthouder ICO, de Britse National Health Service en Amerikaanse rechtbanken.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.