Ga naar inhoud

Windows Defender ATP krijgt Windows 7-ondersteuning


 Delen

Aanbevolen berichten

Microsoft heeft besloten om Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) ook op Windows 7 en 8.1 te gaan ondersteunen. Windows Defender ATP werd in 2016 door Microsoft gelanceerd en is een dienst die organisaties tegen geavanceerde aanvallen moet beschermen.

Het maakt gebruik van de beveiligingsmaatregelen die in Windows 10 aanwezig zijn en biedt aanvullende technologie voor het vinden, onderzoeken en reageren op malware en andere aanvallen. Via een dashboard geeft het organisaties een overzicht van de status van apparaten en incidenten binnen hun netwerk. Onlangs besloot Microsoft om de anti-virussoftware van andere anti-virusbedrijven binnen Windows Defender ATP te integreren, zodat ook dreigingen op andere platformen als Linux en macOS zichtbaar worden.

Nu maakt de softwaregigant bekend dat de ondersteuning van de dienst wordt uitgebreid naar Windows 7 en 8.1. De reden hiervoor is volgens Microsoft dat er bedrijven zijn waar Windows 7 en Windows 10 naast elkaar draaien. Daarom zal Windows 7 tot het einde van Microsofts ondersteuning in januari 2020 ook binnen Windows Defender ATP worden ondersteund. Bedrijven kunnen zo de status van hun apparaten binnen één oplossing bekijken en verdacht gedrag op Windows 7- en 8.1-machines detecteren, aldus Microsoft.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.