Ga naar inhoud

Windows Analytics detecteert Spectre- en Meltdown-updates


Aanbevolen berichten

Organisaties die willen weten of hun Windows-computers tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen beschermd zijn kunnen dit voortaan via Windows Analytics achterhalen. Dit is een gratis dienst van Microsoft die informatie over Windows-computers binnen de organisatie verzamelt en via een centraal dashboard weergeeft. Het gaat dan bijvoorbeeld om de status van updates en anti-virussoftware.

De dienst kan nu ook detecteren welke Spectre- en Meltdown-updates op een systeem zijn geïnstalleerd. Om tegen de aanvallen beschermd te zijn moeten er zowel besturingssysteem- als bios-updates zijn geïnstalleerd. Daarnaast moet ook de anti-virussoftware compatibel met de laatste Windows-updates zijn. Als er niet aan al deze drie eisen wordt voldaan, kunnen systemen nog steeds risico lopen. Windows Analytics laat nu zien wat de status van anti-virussoftware, beveiligingsupdates en bios-updates is met betrekking tot Spectre en Meltdown.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.