Ga naar inhoud

Google Adwords gebruikt voor phishingaanval op Bitcoin-gebruikers


Aanbevolen berichten

Criminelen hebben Google Adwords gebruikt voor een phishingaanval op Bitcoin-gebruikers, zo laat Cisco vandaag weten. Als gebruikers bij Google op bepaalde zoektermen zochten zoals "blockchain" of "bitcoin wallet" kregen ze advertenties te zien die zich voordeden als de website Blockchain.info, waar het mogelijk is om een Bitcoin-wallet aan te maken. De advertenties wezen echter naar phishingsites waarvan de domeinnaam erg leek op die van Blockchain.info.

Als gebruikers op de phishingsites inlogden werden hun inloggegevens naar de aanvallers doorgestuurd. Die konden zo toegang tot de bitcoins van hun slachtoffers krijgen. Cisco schat aan de hand van de Bitcoin-wallet die de aanvallers gebruikten dat ze zo'n 10 miljoen dollar hebben gestolen. Het gebruik van Google-advertenties om internetgebruikers naar phishingsites te lokken is niet nieuw. Eind vorig jaar werd de tactiek tegen Knab-klanten ingezet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.