Ga naar inhoud

G Data lanceert gratis Meltdown & Spectre Scanner


 Delen

Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf G Data heeft vandaag een gratis "Meltdown & Spectre Scanner" gelanceerd die systemen op verschillende zaken met betrekking tot de twee aanvallen controleert. De gratis tool controleert of recente Windows-updates zijn geïnstalleerd, of de processor van de computer kwetsbaar is, de gebruikte Windows-versie, bios-updates en of er een compatibele virusscanner is geïnstalleerd.

Om problemen door incompatibele anti-virusproducten te voorkomen worden Microsoft-beveiligingsupdates vanaf 3 januari, waaronder die voor Spectre en Meltdown, alleen aangeboden aan systemen die over een compatibele virusscanner beschikken. Anti-virusleveranciers moesten hiervoor aan Microsoft bevestigen dat hun software compatibel met de beveiligingsupdates van januari is, wat door het toevoegen van een speciale registersleutel aan het Windows Register wordt gedaan. Wanneer gebruikers geen virusscanner kunnen installeren of draaien adviseert Microsoft om de registersleutel handmatig in te voeren.

Na het uitvoeren van de test zal de Meltdown & Spectre Scanner verschillende tips geven om het systeem te beveiligen. De afgelopen weken zijn verschillende scanprogramma's voor de cpu-kwetsbaarheden verschenen. Deze week kwam Microsoft al met een soortgelijke gratis oplossing voor organisaties. In januari ontwikkelde beveiligingsonderzoeker Steve Gibson een gratis tool die Windows-computers uitgebreid test of ze kwetsbaar voor de Spectre en Meltdown-aanvallen zijn. Een paar dagen na het bekend worden van de aanvallen kwam het Duitse softwarebedrijf Ashampoo met de "Spectre Meltdown CPU Checker".

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...