Ga naar inhoud

Website verspreidt illegale Wordpress-themes met backdoor


Aanbevolen berichten

Wordpress-gebruikers zijn gewaarschuwd voor een populaire website die illegale themes verspreidt waarvan sommige een backdoor blijken te bevatten. Dat laat anti-virusbedrijf G Data weten. Het gaat om de website "downloadfreethemes.download", waar meer dan 32.000 themes zijn te downloaden.

Via themes kunnen Wordpress-beheerders de vormgeving van hun website aanpassen. Naast gratis themes zijn er ook allerlei betaalde themes. De downloadfreethemes-website biedt echter deze betaalde themes gratis aan. Sommige van de downloads zijn daarbij van een backdoor voorzien waardoor aanvallers controle over de Wordpress-site krijgen die de themes installeren.

De downloadsite zou volgens cijfers van Similarweb 880.000 bezoekers per maand krijgen. Dit komt mede door de goede indexering in de zoekresultaten van Google. Bij het zoeken naar bepaalde themes of extensies verschijnt de malafide website hoger in de ranking dan de officiële downloadsite. "Zolang mensen bijna blindelings elke website die ze zien vertrouwen, blijven mensen een doelwit en dit zal niet snel stoppen", aldus G Data (pdf).

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.