Ga naar inhoud

Miljarden inlogpogingen met gestolen wachtwoorden


Aanbevolen berichten

In november en december vorig jaar hebben criminelen miljarden keren geprobeerd om met gestolen wachtwoorden op websites in te loggen, zo laat internetgigant Akamai in een vandaag verschenen rapport weten (pdf). Van de meer dan 17 miljard inlogverzoeken die eind vorig jaar op het platform van Akamai werden gemonitord, werd bijna de helft (43 procent) gebruikt voor het misbruiken van inloggegevens.

De internetgigant baseert dit op ip-adressen die meerdere keren met gelekte inloggegevens op accounts probeerden in te loggen of wachtwoorden probeerden te raden, zonder dat ze verder iets op de website deden. De aanvallen doen zich voornamelijk voor bij webwinkels, gevolgd door websites van hotels en de reisindustrie. "Misbruik van inloggegevens, zowel door brute-force of het gebruik van illegaal verkregen lijsten met gebruikersnamen en wachtwoorden is een probleem dat niet snel zal verdwijnen. Mensen blijven continu wachtwoorden hergebruiken en veel te veel organisaties houden inlogpogingen niet voldoende in de gaten", aldus Akamai.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.