Ga naar inhoud

Onderzoeker verbergt cryptominer in Word-documentEen feature van Microsoft Word maakt het mogelijk om cryptominers in documenten te verbergen die vervolgens de rekenkracht van de computer gebruiken om cryptovaluta te mijnen, zo waarschuwt onderzoeker Amit


Aanbevolen berichten

Een feature van Microsoft Word maakt het mogelijk om cryptominers in documenten te verbergen die vervolgens de rekenkracht van de computer gebruiken om cryptovaluta te mijnen, zo waarschuwt onderzoeker Amit Dori van securitybedrijf Votiro. Het gaat om de Online Video-feature waarmee video's aan documenten kunnen worden toegevoegd. In plaats van een video in het document te embedden wordt er een frame gebruikt dat de video laadt.

Voor het weergeven van dit frame maakt Word gebruik van Internet Explorer. Op deze manier is het mogelijk om in het frame te wijzen naar een website die de video laadt, maar in de achtergrond IE naar cryptovaluta laat mijnen. Voorwaarde is wel dat het frame open blijft en niet gesloten wordt. Dori maakte twee documenten om de aanval te demonstreren. De onderzoeker waarschuwt dat de Online Video-feature ook voor andere doeleinden is te gebruiken, zoals phishingaanvallen en drive-by downloads.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.