Ga naar inhoud

Firefox 60 krijgt optie om ftp-ondersteuning uit te schakelen


Aanbevolen berichten

Firefox 60 zal over een optie beschikken waarmee gebruikers de ondersteuning van het ftp-protocol kunnen uitschakelen. Ftp (File Transfer Protocol) is een protocol om, zoals de volledige naam al doet vermoeden, bestanden van de ene naar de andere computer te verplaatsen.

Dit gebeurt echter onversleuteld. Daarnaast maakt een klein percentage van de internetgebruikers via hun browser gebruik van ftp. Mozilla is al geruime tijd bezig om het gebruik van het onversleutelde http-protocol terug te dringen en lijkt zich nu ook op ftp te gaan richten, zo ontdekte webontwikkelaar Soeren Hentzschel. Via de optie in Firefox 60 zal het niet meer mogelijk zijn om via de browser ftp-links te openen. In plaats daarvan zal de link als invoer voor de standaard ingestelde zoekmachine worden gebruikt. Gebruikers moeten de optie nog wel zelf inschakelen. Firefox 60 staat gepland voor 9 mei. Een vroege testversie van de browser is nu al te downloaden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.