Ga naar inhoud

Intel komt met nieuwe updates voor Spectre en Meltdown


Aanbevolen berichten

Intel heeft wederom nieuwe beveiligingsupdates uitgebracht die eigenaren van een Intel-processor tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen moeten beschermen. Gebruikers klaagden na de installatie van eerdere updates over herstartende systemen en ander onverwacht systeemgedrag.

Vervolgens waarschuwde Intel gebruikers en organisaties om de updates niet te installeren en kregen fabrikanten het verzoek om de updates niet meer aan te bieden. Twee weken geleden kwam Intel al met nieuwe microcode-updates voor verschillende Skylake-gebaseerde platformen. Nu zijn er ook nieuwe microcode-updates voor Kaby Lake- en Coffee Lake-gebaseerde platformen uitgebracht, alsmede voor verschillende andere Skylake-platformen. Een overzicht van de status van de microcode-updates is in dit pdf-bestand van Intel te vinden.

De nu uitgebrachte updates zijn bedoeld voor computerfabrikanten, die ze weer tot bijvoorbeeld een bios-update moeten verwerken die eindgebruikers kunnen installeren. Wederom herhaalt Intel dat het belangrijk is om systemen up-to-date te houden. Daarnaast noemt de chipfabrikant ook de Retpoline-oplossing van Google. Dit is een verdedigingstechniek die binnen Google wordt toegepast om gebruikers tegen één van de twee Spectre-aanvallen te beschermen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.