Ga naar inhoud

Zip- en Office-bestanden meestgebruikt bij e-mailaanvallen


Aanbevolen berichten

Zip- en Office-bestanden waren vorig jaar de meestgebruikte bestandsformaten bij e-mailaanvallen, zo laat Cisco in een vandaag verschenen rapport weten. Van de kwaadaardige e-mailbijlagen die van januari tot en met september 2017 werden waargenomen ging het in 38 procent van de gevallen om een Office-bestand, zoals .docx of .xlsx.

Archiefbestanden als Zip en Jar waren voor 37 procent van de kwaadaardige bijlagen verantwoordelijk. Kwaadaardige pdf-bestanden (14 procent) maken de top 3 van gevaarlijke bestandsextensies compleet. Ransomware werd vorig jaar veelvuldig via Office-documenten en zip-bestanden verspreid. De overige 11 procent van de malafide e-mailbijlagen bestaat uit bestanden met "andere extensies", binaries en html/xml/js-extensies.

In de categorie "andere extensies" was de MyWebSearch-spyware, die exe-bestanden gebruikt om zich via e-mail te verspreiden, de meest actieve dreiging. Cisco omschrijft MyWebSearch als kwaadaardige advware en een browserkaper die zich voordoet als behulpzame toolbar. Om infecties via e-mailbijlagen te voorkomen krijgen organisaties onder andere het advies om gebruikers voor te lichten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.