Ga naar inhoud

Prestaties wachtwoordkraker Hashcat sterk verbeterd


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van de populaire wachtwoordkraker Hashcat verschenen die wachtwoordhashes nu veel sneller kan kraken dan bij vorige versies het geval was. Bij veelgebruikte hash-algoritmes zoals MD5, SHA-1 en SHA-256 bedraagt de prestatiewinst tientallen procenten, aldus de benchmarks.

Hashes worden gebruikt om wachtwoorden gecodeerd in een database op te slaan. Dit voorkomt dat als bijvoorbeeld een website wordt gehackt en de database wordt gestolen, de aanvaller meteen toegang tot de wachtwoorden van gebruikers heeft, aangezien die gehasht zijn. Het is echter mogelijk om een hash te kraken en het bijbehorende wachtwoord te achterhalen. Iets wat middels een tool als Hashcat mogelijk is. Het programma maakt hierbij gebruik van de rekenkracht van de videokaart en processor.

In Hashcat 4.1.0 zouden zowel eigenaren van een AMD- als Nnvidia-videokaart bij alle hash-algoritmes en aanvalsmodes prestatieverbeteringen moeten zien, zo laat de ontwikkelaar van de software weten. Dit komt mede door een nieuwe techniek die bedoeld is om de PCIe-overdachtstijd te verkorten. Ook zijn de prestaties voor systemen met Intel I7- en AMD Ryzen-processoren verbeterd. Verder zijn er verschillende nieuwe hash-modes toegevoegd, waaronder die van Electrum Wallet, Apple Secure Notes en Ethereum Pre-Sale Wallet. Hashcat 4.1.0 is te downloaden via Hashcat.net.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.