Ga naar inhoud

Firefox 62 stopt ondersteuning uitgepakte extensies


Aanbevolen berichten

Met de lancering van Firefox 62 later dit jaar worden uitgepakte extensies in de browser niet meer ondersteund, wat de onder andere de stabiliteit moet verbeteren. Firefox biedt de mogelijkheid om extensies te 'side loaden'. Hierbij wordt er een vermelding aan het Windows Register toegevoegd met de directory of het XPI-bestand van de extensie. Wanneer er naar een directory met de inhoud van de extensie wordt gewezen spreekt Mozilla over een uitgepakte extensie.

Een XPI-bestand is eigenlijk een ZIP-bestand dat de bestanden en installatie-instructies van de extensie bevat. Volgens Mozilla maakten voornamelijk oudere legacy-extensies gebruik van het "uitgepakte extensiemodel". Met de lancering van Firefox Quantum en de overstap naar WebExtensions is de ondersteuning van uitgepakte extensies niet langer vereist, aldus de browserontwikkelaar.

Het ondersteunen van zowel uitgepakte als ingepakte extensies zou echter een grote last voor de ontwikkel- en testteams zijn. Het verwijderen van de code waarmee uitgepakte extensies worden ondersteund zou daarnaast de stabiliteit van Firefox verbeteren. Extensie-ontwikkelaars die met uitgepakte extensies werken krijgen dan ook het advies om van een ingepakt XPI-bestand gebruik te gaan maken. Firefox 62 staat gepland voor 21 augustus dit jaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.