Ga naar inhoud

Opera lanceert testversie met snellere adblocker


 Delen

Aanbevolen berichten

Opera heeft een nieuwe testversie van de browser gelanceerd die over een snellere adblocker beschikt. Een kleine 2 jaar geleden was Opera de eerste browser die een adblocker toevoegde, mede omdat advertenties een "privacyprobleem" zijn doordat ze gebruikers over het hele web volgen.

Naast het blokkeren van advertenties beschermt de adblocker sinds begin dit jaar ook tegen cryptominers die in de browser willen draaien. Opera heeft door een verbetering van de eigen algoritmes de adblocker veel sneller weten te maken. Uit een eigen benchmark, uitgevoerd op 15 populaire nieuwssites, blijkt dat de testversie van Opera 52 zestien procent sneller is dan Opera 51 en 44 procent sneller dan Chrome 64. De nieuwste Chrome-versie beschikt over een advertentiefilter dat bepaalde advertenties blokkeert.

"Naast de behoefte aan snelheid zien we ook dat steeds meer mensen onze adblocker als een beveiligingstool gebruiken. Ze vinden het geen fijn idee dat ze continu door adverteerders worden gevolgd, maar willen ook beschermd zijn tegen cryptojacking", aldus Krystian Kolondra van Opera.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...