Ga naar inhoud

Mozilla roept op tot verstandig gebruik van permissies Firefox-extensies


Aanbevolen berichten

Firefox beschikt sinds de lancering van de Quantum-versie voor het eerst over een permissiemodel voor extensies en extensie-ontwikkelaars moeten daar verstandig mee omgaan door alleen noodzakelijke permissies te vragen, zo stelt Mozilla. Via de permissies kunnen gebruikers zien waar de extensie toegang tot wil hebben en moeten dit vervolgens bevestigen voordat de extensie kan worden geïnstalleerd. Zo kan de gebruiker zien of een extensie toegang tot de inhoud van alle bezochte websites wil, of zaken als downloadgeschiedenis, bookmarks en clipboard wil.

Het permissiemodel is al geruime tijd aanwezig in Google Chrome en bij het installeren van smartphone-apps, maar dus sinds kort in Firefox. Volgens Mozilla kan het dan ook zijn dat mensen die Firefox al lange tijd gebruiken niet met permissieverzoeken bekend zijn. Ontwikkelaars zouden dan ook duidelijk moeten uitleggen waarom hun extensie bepaalde permissies nodig heeft en alleen de absoluut noodzakelijke permissies vragen. Op deze manier laten extensie-ontwikkelaars zien dat ze de privacy van gebruikers respecteren en kan er een vertrouwensband worden opgebouwd, aldus Mike Conca van Mozilla. Onlangs riep Mozilla gebruikers nog op om goed op te letten op welke permissies een extensie vraagt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.