Ga naar inhoud

Kwetsbaarheid in Belgische website voor online belastingaangifte verholpen


Aanbevolen berichten

De kwetsbaarheid die meer dan een half jaar in de Belgische website voor elektronische belastingaangifte heeft gezeten, is gedicht. Dat bevestigen Belgische media. Een Belgische hacker kwam eind vorige week in het nieuws als ontdekker van een beveiligingsprobleem met de overheidswebsite My MinFin.

Door de kwetsbaarheid was het mogelijk voor hackers om de website te manipuleren en zo gebruikers hun login, wachtwoord of token afhandig te maken of om een virus naar de computer van gebruikers te sturen.

Het lek was al sinds begin juli 2017 bij het Belgische Federale overheidsdienst (FOD) Financiën bekend. Op 7 juli vorig jaar meldde de man het lek via het contactformulier op de website van de FOD Financiën en via een privé-bericht op Twitter. Omdat er geen reactie volgde en het lek bleef bestaan besloot hij op 19 februari om het probleem openbaar te maken via Facebook. Het lek is afgelopen zondag gedicht.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.