Ga naar inhoud

Apple waarschuwt voor bijna niet van echt te onderscheiden phishingmails


Aanbevolen berichten

Een nieuwe golf van phishing-mails gericht aan Apple-gebruikers heeft ertoe geleid dat Apple tips heeft gepubliceerd hoe te bepalen of een e-mail echt van Apple afkomstig is.

In nauwelijks van echt te onderscheiden e-mails, die van de Apple Store afkomstig lijken te zijn, wordt er bijvoorbeeld gemeld dat er een abonnement op Youtube Red is gestart waarbij de eerste maand gratis is. Tevens wordt gemeld dat de kosten na de eerste gratis maand maar liefst $144,99 per maand bedragen. Op deze manier wordt de lezer verleid op de "Cancel Subscription" link te klikken.

Apple adviseert gebruikers alert op deze mails te zijn. Geadviseerd wordt om alleen de persoonlijke gegevens aan te passen via de instellingen op het Apple-toestel, via de accountpagina in de App Store of via iTunes-software op de pc, en niet via een link in een mail. Ook vraagt Apple om verdachte phishing-mails door te sturen naar reportphishing@apple.com.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.