Ga naar inhoud

Toename van websites die bezoekers van http naar https doorsturen


Aanbevolen berichten

Het aantal websites dat bezoekers van http naar https doorstuurt is de afgelopen acht maanden sterk gestegen, zo blijkt uit onderzoek van Mozilla onder de 1 miljoen populairste websites volgens meetbureau Alexa. De browserontwikkelaar keek voor het onderzoek naar het gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals https, HSTS en Content Security Policy, alsmede het doorsturen van http naar https.

Sinds de laatste meting in juni is het aantal websites dat https ondersteunt met 19 procent gestegen, wat neerkomt op 83.000 websites. In de afgelopen periode hebben daarnaast nog eens 97.000 websites besloten om standaard via https te worden aangeboden. Nog eens 16.000 websites verbieden via HSTSs zelf toegang tot http en sturen bezoekers meteen door naar https. Het doorsturen van http naar https wordt door bijna 33 procent van de websites gedaan, een stijging van 43 procent ten opzichte van juni. Ook Content Security Policy, een technologie die tegen cross-site scripting-aanvallen moet beschermen kende procentueel een sterke groei, maar wordt nog altijd door relatief weinig websites toegepast.

Via het Mozilla Observatory worden websites ook beoordeeld op het gebruik van de eerder genoemde en andere beveiligingmaatregelen. Ondanks de betere cijfers in februari worden veel maatregelen niet door websites genomen waardoor nog altijd 90 procent een "F" scoort, wat de laagste beoordeling is. Ten opzichte van de vorige periode daalde dit aantal wel met bijna 3 procent. Het aantal websites met een A+, de hoogste beoordeling, steeg met 38 procent van .013 procent naar .018 procent.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.