Ga naar inhoud

Nieuwe Enigmail biedt gebruiksvriendelijke e-mailversleuteling


Aanbevolen berichten

Na twee jaar verschijnt er binnenkort een nieuwe grote update van de Enigmail-extensie voor Thunderbird, die onder andere ondersteuning van gebruiksvriendelijke e-mailversleuteling toevoegt. Enigmail, dat al sinds 2009 bestaat, laat Thunderbird-gebruikers versleutelde berichten versturen.

Binnenkort verschijnt versie 2.0 die Pretty Easy Privacy (pEp) ondersteunt. Pretty Easy privacy is een project dat als doel heeft om e-mail anoniem en versleuteld te maken. Enigmail biedt straks een "pEp-mode", afhankelijk van hoe het e-mailaccount is ingesteld. Als Enigmail of S/MIME niet zijn ingesteld voor een e-mailaccount, zal pEp automatisch worden ingeschakeld. Wanneer er van een nieuw Thunderbird-account gebruik wordt gemaakt, zal pEp standaard zijn ingeschakeld. Zodra Enigmail ziet dat pEp moet worden gebruikt, zal het de benodigde pEp-bestanden downloaden. Vervolgens zullen uitgaande e-mails automatisch worden versleuteld.

Verder werken in Enigmail 2.0 de encryptie- en signeer-knoppen voor zowel OpenPGP en S/MIME. Enigmail zal tussen S/MIME of OpenPGP kiezen afhankelijk van de beschikbare sleutels voor de betreffende standaard. Ook is het straks mogelijk om het onderwerp te versleutelen en te vervangen door een "dummy" onderwerp. Op dit moment wordt alleen de inhoud van de e-mail versleuteld en niet het onderwerp. Daarnaast worden Autocrypt en Web Key Directory (WKD) ondersteund. De nieuwe features zijn in de tweede betaversie van Enigmail 2.0 te testen. Afhankelijk van de feedback komt er nog een derde betaversie of zal de definitieve versie over twee weken worden gelanceerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.