Ga naar inhoud

Cryptominer schakelt concurrerende cryptominers uit


Aanbevolen berichten

Besmette computers laten mijnen naar cryptovaluta is een lucratieve business voor cybercriminelen, die daarbij geen concurrentie dulden, zo ontdekte beveiligingsonderzoeker Xavier Mertens van het Internet Storm Center. Martens ontdekte malware die een cryptominer op systemen installeert, maar ook zoekt naar al aanwezige andere cryptominers, securitytools en processor-intensieve processen om die vervolgens uit te schakelen.

"Cryptominers maken intensief gebruik van je processor en hoe meer rekenkracht ze kunnen gebruiken, hoe meer geld het oplevert", aldus Martens. De malware die hij ontdekte zoekt naar andere cryptominers en schakelt die uit. Hierbij maakt de malware gebruik van een lijst met procesnamen van andere cryptominers. De lijst is volgens Martens ook te gebruiken om te kijken of systemen met een cryptominer besmet zijn. Gisteren publiceerde anti-virusbedrijf Kaspersky Lab nog een rapport waarin wordt gesteld dat criminelen vorig jaar via cryptominer-malware miljoenen dollars hebben verdiend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.