Ga naar inhoud

Microsoft verhelpt usb-probleem na installatie Windows 10-update


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een update uitgebracht voor een probleem met usb-apparaten dat na de installatie van een beveiligingsupdate voor Windows 10 ontstond. Tijdens de patchdinsdag van februari verschenen er verschillende cumulatieve updates, waaronder KB4074588.

Deze update bevat onder andere belangrijke beveiligingsupdates voor ernstige kwetsbaarheden in de Microsoft Scripting Engine, Edge, Internet Explorer, Windows Search, Windows Kernel, Windows Authentication, Device Guard en andere onderdelen. Na het installeren van de update konden op Windows 10-systemen sommige usb- en onboard-apparaten, zoals een ingebouwde laptopcamera, keyboard of muis, stoppen met werken.

Het probleem, dat zich alleen voordeed bij de Windows 10 Fall Creators Update (versie 1709), werd veroorzaakt door de installatie van nieuwe drivers die in de update aanwezig waren. Windows Update kon in bepaalde gevallen de installatie van de nieuwe drivers overslaan en de huidige geïnstalleerde drivers verwijderen. Microsoft heeft nu KB4090913 uitgebracht om het probleem te verhelpen. Deze update is beschikbaar via Windows Update en de Microsoft Update Catalogus.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...