Ga naar inhoud

Onderzoekers omzeilden Windows 10-vergrendeling via Cortana


Aanbevolen berichten

Onderzoekers zullen deze week tijdens een beveiligingsconferentie van Kaspersky Lab in Mexico laten zien hoe het mogelijk was om via stemassistent Cortana de vergrendeling van Windows 10 te omzeilen en een systeem kwaadaardige websites te laten bezoeken.

Zelfs wanneer een Windows 10-systeem is vergrendeld en in slaapstand luistert Cortana naar bepaalde stemopdrachten, zo ontdekten onderzoekers Tal Be'ery and Amichai Shulman. Een aanvaller met fysieke toegang tot een vergrendelde Windows 10-computer zou een kwaadaardige usb-netwerkadapter op het systeem kunnen aansluiten en vervolgens Cortana de opdracht kunnen geven om de browser te starten en een http-site te bezoeken.

De kwaadaardige netwerkadapter vangt het http-verzoek af en stuurt de browser vervolgens naar een kwaadaardige website die malware op de computer installeert, zo meldt Vice Magazine dat al door de onderzoekers werd ingelicht. Na te zijn gewaarschuwd heeft Microsoft het probleem verholpen door alle browse-opdrachten die via Cortana op een vergrendelde computer worden uitgevoerd via de Bing-zoekmachine te laten lopen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.