Ga naar inhoud

Microsoft laat nieuwe privacyscherm Windows 10 zien


Aanbevolen berichten

Windows 10 zal van een nieuw privacyscherm gebruik gaan maken voor het instellen van de privacyopties, zo heeft Microsoft laten zien. Het nieuwe ontwerp moet gebruikers helpen bij het maken van keuzes over hun privacy en biedt twee nieuwe instellingen voor Inking & Typing en Find my device.

Via het privacyscherm kunnen gebruikers kiezen hoe er met locatiegegevens, diagnostische data, spraakherkenning en andere zaken moet worden omgegaan. In het geval van de optie Inking & Typing wordt informatie over het schrijfgedrag naar Microsoft teruggestuurd. Find my device, dat alleen met een Microsoft-account werkt, maakt van locatiegegevens gebruik om de locatie van een apparaat te bepalen zodat het gevonden kan worden.

Microsoft heeft het nieuwe privacyscherm in een testversie van Windows 10 uitgerold. Daarbij wordt er van twee verschillende vormgevingen gebruikmaakt. De ene vormgeving laat alle opties in één scherm zien, terwijl de andere vormgeving voor elke privacyinstelling een apart scherm toont. Het nieuwe privacyscherm zal deze lente via een update in Windows 10 beschikbaar worden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...