Ga naar inhoud

400.000 mailservers lopen risico door Exim-lek


Aanbevolen berichten

400.000 mailservers lopen risico door een kwetsbaarheid in Exim, een message/mail transfer agent (MTA) voor het versturen en ontvangen van e-mail. Via het beveiligingslek kan een aanvaller zonder authenticatie op afstand willekeurige code op het systeem uitvoeren. Hiervoor hoeft een aanvaller alleen een speciaal geprepareerd bericht te versturen.

Onderzoeker Meh Chang van securitybedrijf Devcore rapporteerde het probleem op 5 februari aan de ontwikkelaars van Exim. Vijf dagen later op 10 februari verscheen Exim 4.90.1, waarin de kwetsbaarheid was gepatcht. Chang heeft nu een analyse van het beveiligingslek online gezet. Daarin stelt hij dat nog minstens 400.000 mailservers risico lopen en geeft het advies aan beheerders om meteen naar de laatste versie te upgraden.

Volgens de ontwikkelaars van Exim zou het lastig zijn om de kwetsbaarheid te misbruiken. Chang stelt in zijn analyse echter dat de bug eenvoudig is te triggeren en beschikt over een werkende exploit om dit te laten zien. Exim is onder andere in verschillende Linux-distributies aanwezig, waarin het probleem ook is gepatcht. Eind vorig jaar werd er ook al een ernstig beveiligingslek in de software ontdekt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.