Ga naar inhoud

Alle Windows 10-versies krijgen Windows 10 S-modus


Aanbevolen berichten

Alle Windows 10-versies krijgen straks de beschikking over de Windows 10 S-modus, wat een aangepaste en op veiligheid gerichte versie van het besturingssysteem is. Windows 10 S werkt alleen met apps uit de Microsoft Store en ondersteunt alleen de Edge-browser met de Bing-zoekmachine.

Doordat alleen door Microsoft gecontroleerde apps worden toegestaan zou dit Windows 10 S tegen ransomware en andere malware moeten beschermen, zo liet de softwaregigant weten. In eerste instantie werd Windows 10 S als losstaande Windows 10-versie gepresenteerd, die met name voor leerlingen en studenten was bedoeld. Windowsvolger Ed Bott noemde het zelfs de oplossing voor de 'clueloze pc-gebruiker', aangezien het installeren van malware een stuk lastiger is met Windows 10 S.

In het geval Windows 10 S-gebruikers een applicatie wilden gebruiken die niet in de Window Store is te vinden, konden ze op Windows 10 Pro overschakelen, wat een permanente beslissing was. Nu laat Microsoft weten dat Windows 10 S straks in elke Windows 10-versie kan worden ingeschakeld en uitgeschakeld, zonder extra kosten.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.