Ga naar inhoud

140 Nederlandse WordPress-sites besmet met cryptominer


Aanbevolen berichten

140 Nederlandse WordPress-sites zijn besmet met een cryptominer die de brower van bezoekers naar cryptovaluta laat mijnen, zo meldt beveiligingsonderzoeker Troy Mursch van Bad Packets Report. De onderzoeker waarschuwde vorige maand dat hij via de PublicWWW-zoekmachine bijna 50.000 gehackte sites had gevonden waar aanvallers een cryptominer aan hadden toegevoegd.

Van de 50.000 gehackte websites met een cryptominer draaiden er 5400 op WordPress-websites. Deze week kwam de onderzoeker met een update waarin hij stelt dat het aantal gehackte WordPress-sites is opgelopen naar bijna 7400. In een overzicht van de gehackte websites blijkt dat het om 140 .nl-domeinen gaat. Hoe de websites konden worden gehackt laat de onderzoeker niet weten.

Op de meeste gehackte websites is de Coinhive-cryptominer geplaatst. Deze cryptominer bestaat uit een stukje JavaScript-code dat in de browser draait en de rekenkracht van de computer gebruikt om de cryptovaluta Monero te minen. Eigenaren van de gehackte websites hebben hier geen weet van en worden hier ook niet voor betaald. Het geld dat de cryptominer oplevert gaat naar de aanvallers. Bezoekers kunnen de cryptominer opmerken doordat hun computer trager wordt en meer stroom verbruikt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.