Ga naar inhoud

Gelekte broncode Ammyy Admin gebruikt voor malware


Aanbevolen berichten

Broncode van de remote desktopsoftware Ammyy Admin is gebruikt voor malware die zowel bij zeer gerichte als grootschalige aanvallen is ingezet, aldus securitybedrijf Proofpoint. Ammyy Admin is een programma waarmee op afstand toegang tot computers kan worden verkregen.

Enige tijd geleden verscheen de broncode van Ammyy Admin versie 3 op internet en cybercriminelen hebben daar gebruik van gemaakt voor het ontwikkelen van malware, genaamd "FlawedAmmyy". Deze kwaadaardige versie is al sinds begin 2016 bij aanvallen ingezet, maar nu pas ontdekt, zo laat Proofpoint weten. Onder andere de automobielindustrie zou het doelwit van de aanvallen zijn.

Om de malware te verspreiden maken de aanvallers gebruik van e-mails die als bijlage Word- of ZIP-bestanden bevatten. De Word-bestanden zijn voorzien van een kwaadaardige macro die, wanneer ingeschakeld door de gebruiker, de malware op het systeem downloadt. Eenmaal actief op een systeem kan FlawedAmmyy worden gebruikt om bedrijfsgeheimen, klantgegevens en andere informatie van ondernemingen te stelen, aldus de onderzoekers.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.