Ga naar inhoud

Mozilla gaat licht- en nabijheidssensor in Firefox uitschakelen


Aanbevolen berichten

Om de privacy van gebruikers te beschermen gaat Mozilla de licht- en nabijheidssensor in Firefox uitschakelen, alsmede verschillende andere sensoren. Dat laat de Firefox Site Compatibility Working Group weten op basis van een Bugzilla-rapport en bericht van Firefox-ontwikkelaar Jonathan Kingston.

Firefox biedt verschillende programmeerinterfaces waarmee de sensoren van smartphones zijn te gebruiken. Een aanvaller kan misbruik van deze sensoren maken om bijvoorbeeld de surfgeschiedenis van de gebruiker te stelen, zo lieten onderzoekers vorig jaar al zien. De lichtsensor wordt bijvoorbeeld gebruikt om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen. Een website kan hiermee achterhalen welke websites de gebruiker eerder heeft bezocht. De link van een bezochte website wordt door de browser namelijk anders weergegeven dan een link die nog niet is bezocht. De sensor kan dit herkennen.

Firefox-ontwikkelaar Jonathan Kingston laat weten dat in een testversie van Firefox 60 de licht- en nabijheidssensors zijn uitgeschakeld. Voor andere sensoren, zoals oriëntatie en beweging, verschijnt er een waarschuwing dat de ondersteuning zal worden gestaakt. Kingston stelt dat het plan is om de licht- en nabijheidssensors in de stabiele versie van Firefox 62 uit te schakelen, die gepland staat voor 21 augustus van dit jaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.