Ga naar inhoud

Mozilla overweegt om in-page pop-ups in Firefox te blokkeren


Aanbevolen berichten

Mozilla is bezig met het verzamelen van een dataset van in-page pop-ups om die uiteindelijk automatisch in Firefox te kunnen blokkeren. In-page pop-ups zijn pop-ups die pagina's op verschillende momenten laten zien, zoals tijdens het laden van de website, het scrollen, inactiviteit of het openen van een tab.

Er wordt nu geëxperimenteerd met een pop-upblocker om deze pop-ups automatisch te sluiten. Hiervoor is Mozilla bezig met het aanleggen van een verzameling van dergelijke pop-ups. Internetgebruikers kunnen die via deze pagina rapporteren. De dataset is alleen nodig om de pop-upblocker te trainen. Het plan is om ze automatisch te kunnen blokkeren zonder over een volledige blocklist te beschikken. Of de feature er ook komt is nog onduidelijk. Firefox-ontwikkelaar Ehsan Akhgari zegt op Twitter dat Mozilla het als een mogelijke Firefox-feature aan het verkennen is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.