Ga naar inhoud

Onderzoekers melden kwetsbaarheden in AMD-processors


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben naar eigen zeggen ernstige kwetsbaarheden in verschillende processors van AMD ontdekt, maar de aankondiging en het rapport, alsmede het feit dat AMD minder dan 24 uur kreeg om te reageren, zorgt voor veel vraagtekens.

Securitybedrijf CTS-Labs heeft de kwetsbaarheden via de website amdflaws.com bekendgemaakt. Volgens het bedrijf zijn er 13 ernstige kwetsbaarheden en backdoors in AMD-processors aanwezig. Het zou om vier soorten beveiligingslekken gaan die werden aangetroffen in de AMD Secure Processor en AMD-chipset van de EPYC- en RYZEN-processors. Om de aanvallen uit te voeren moet een aanvaller al beheerdersrechten op het gecompromitteerde systeem hebben.

De kwetsbaarheden bieden geen mogelijkheid om systemen op afstand aan te vallen, maar geven een aanvaller extra mogelijkheden om een systemen verder te compromitteren. Zo is het onder andere mogelijk om de Secure Processor te benaderen, waar allerlei belangrijke informatie in wordt opgeslagen, alsmede beveiligingsmaatregelen te omzeilen of uit te schakelen en de firmware te compromitteren.

Op Hacker News en Reddit zijn er de nodige vragen over het rapport van CTS-Labs. Zo worden er geen CVE-nummers genoemd waarmee onderzoekers kwetsbaarheden normaliter aanduiden en worden er niet veel technische details gegeven. Verder zijn er vragen over de werkwijze van de onderzoekers. In het geval van de Spectre- en Meltdown-aanvallen werden Intel en AMD maanden van tevoren ingelicht. Cnet meldt dat AMD nog geen 24 uur van het rapport op de hoogte is. Het is dan ook onbekend wanneer de kwetsbaarheden worden verholpen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.