Ga naar inhoud

Meltdown-update voor 32-bitsversies Windows 7 en 8.1


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft twee maanden na de onthulling van de Spectre- en Meltdown-aanvallen updates uitgebracht die gebruikers van de 32-bitsversies van Windows 7 en Windows 8.1 tegen Meltdown moeten beschermen. Daarnaast zijn er Intel-microcode-updates voor verschillende Intel-processoren uitgerold.

Begin januari kwam de softwaregigant al met beveiligingsupdates voor de 64-bitsversies van Windows. Op 18 januari volgde vervolgens een Meltdown-update voor de 32-bitsversies van Windows 10. Nu laat Microsoft weten dat er ook beveiligingsupdates voor de 32-bitsversies van Windows 7 en Windows 8.1 beschikbaar zijn gemaakt die gebruikers tegen de Meltdown-aanval moeten beschermen.

Om volledig tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen beschermd te zijn hebben systemen zowel software- als firmware (microcode)-updates nodig, aldus Microsoft. Daarom werd begin maart begonnen om microcode-updates van Intel via de Microsoft Update Catalogus aan te bieden. In eerste instantie ging het om updates voor systemen die over een Skylake-processor beschikken en de Windows 10 Fall Creators Update draaien. Nu heeft Microsoft ook updates voor Kaby Lake- en Coffee Lake-processors op hetzelfde platform beschikbaar gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.