Ga naar inhoud

Meltdown-update voor 32-bitsversies Windows 7 en 8.1


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft twee maanden na de onthulling van de Spectre- en Meltdown-aanvallen updates uitgebracht die gebruikers van de 32-bitsversies van Windows 7 en Windows 8.1 tegen Meltdown moeten beschermen. Daarnaast zijn er Intel-microcode-updates voor verschillende Intel-processoren uitgerold.

Begin januari kwam de softwaregigant al met beveiligingsupdates voor de 64-bitsversies van Windows. Op 18 januari volgde vervolgens een Meltdown-update voor de 32-bitsversies van Windows 10. Nu laat Microsoft weten dat er ook beveiligingsupdates voor de 32-bitsversies van Windows 7 en Windows 8.1 beschikbaar zijn gemaakt die gebruikers tegen de Meltdown-aanval moeten beschermen.

Om volledig tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen beschermd te zijn hebben systemen zowel software- als firmware (microcode)-updates nodig, aldus Microsoft. Daarom werd begin maart begonnen om microcode-updates van Intel via de Microsoft Update Catalogus aan te bieden. In eerste instantie ging het om updates voor systemen die over een Skylake-processor beschikken en de Windows 10 Fall Creators Update draaien. Nu heeft Microsoft ook updates voor Kaby Lake- en Coffee Lake-processors op hetzelfde platform beschikbaar gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...