Ga naar inhoud

Privacy-OS Tails introduceert schermvergrendeling


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het op privacy gerichte besturingssysteem Tails uitgekomen die gebruikers nu ook de mogelijkheid biedt om hun scherm te vergrendelen. Wanneer gebruikers een beheerderswachtwoord hebben ingesteld kunnen ze hiermee het scherm ontgrendelen.

Anders kan er bij de eerste keer dat het scherm wordt vergrendeld een apart wachtwoord hiervoor worden ingesteld. Verder bevat Tails 3.6 verschillende upgrades, beveiligingsupdates en andere aanpassingen. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem dat allerlei tools bevat om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen en privacy-experts aangeraden. Dagelijks maken zo'n 22.000 mensen gebruik van Tails.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.