Ga naar inhoud

123456 is de meestgebruikte 6-cijferige pincode


Aanbevolen berichten

123456 is de meestgebruikte 6-cijferige pincode, zo stelt onderzoeker Malte Laukötter aan de hand van onderzoek naar 500 miljoen wachwoordhashes die onlangs door onderzoeker Troy Hunt openbaar werden gemaakt. De wachtwoordhashes zijn afkomstig van echte datalekken waarbij websites werden gehackt.

Met zes posities zijn er 1 miljoen verschillende 6-cijferige pincodes mogelijk. Laukötter ontdekte in de dataset van Hunt alle mogelijke pincodes op 1707 na. 123456 kwam met 13,46 procent het meest voor, gevolgd door 111111 (1,88 procent) en 123123 (1,33 procent). Veel websites, waaronder die van banken, geven gebruikers drie pogingen voordat ze het account blokkeren. "Maar zelfs als dit het geval is zou je nog steeds toegang tot 15 procent moeten krijgen als er geen andere beveiligingsmaatregelen zijn", aldus Laukötter .

Daarnaast lijken veel 6-cijferige pincodes op geboortedata te zijn gebaseerd. Een geboortedatum heeft het formaat DDMMYY of MMDDYY, waarbij er 37200 mogelijke geboortedata zijn. 29,63 procent van de onderzochte pincodes zijn in het formaat DDMMYY en 20,66 procent heeft het formaat MMDDYY. Volgens Laukötter is het dan ook een goed idee als websites geboortedata als pincode blokkeren. "Maar nog beter is om gewoon een lijst van veelgebruikte wachtwoorden te gebruiken of een combinatie van beide", aldus de onderzoeker.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.