Ga naar inhoud

Intel komt met hardwarematige oplossing voor Spectre en Meltdown


Aanbevolen berichten

Intel heeft de eigen processors herontworpen om hardwarematige bescherming tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen te bieden, zo laat Intel-topman Brian Krzanich in een aankondiging weten. Door middel van "partitionering" wordt er een aanvullende beveiligingslaag toegevoegd die tegen één variant van de Spectre-aanval en Meltdown moet beschermen. Voor de andere Spectre-aanval zijn softwarematige oplossingen ontwikkeld.

De veranderingen zullen als eerste in de volgende generatie Intel Xeon Scalable-processors genaamd Cascade Lake worden doorgevoerd, alsmede de achtste generatie Intel Core-processors die naar verwachting in de tweede helft van 2018 zullen verschijnen, aldus Krzanich. Daarnaast merkt de topman op dat er voor alle Intel-processoren die in de afgelopen vijf jaar zijn verschenen microcode-updates zijn uitgekomen om Spectre en Meltdown tegen te gaan. Hij adviseert gebruikers dan ook om die te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.