Ga naar inhoud

Chromebooks krijgen extra Spectre- en Meltdown-beveiliging


Aanbevolen berichten

De Britse privacytoezichthouder ICO is een onderzoek gestart naar Cambridge Analytica, het analysebedrijf dat gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers voor politieke campagnes gebruikte. Onlangs besloot Facebook om het bedrijf en moederbedrijf SCL voorlopig geen toegang meer tot de sociale netwerksite te geven.

Via de app "thisisyourdigitallife", gemaakt door een psychologieprofessor van de Universiteit van Cambridge, kreeg Cambridge Analytica de informatie van 51 miljoen Facebook-gebruikers in handen. De professor had de gegevens niet mogen delen, aldus Facebook. De sociale netwerksite eiste dat SCL en Cambridge Analytica de verkregen informatie verwijderden. Iets wat de bedrijven vervolgens garandeerden te hebben gedaan.

Een aantal dagen geleden ontving Facebook echter een bericht dat niet alle data was vernietigd. Daarop kondigde de sociale netwerksite een onderzoek aan. De ICO meldt nu dat het op 7 maart toegang tot de dossiers en data van Cambridge Analytica heeft gevraagd, maar het bedrijf niet binnen de gestelde deadline reageerde. Vervolgens vroeg de privacytoezichthouder om een gerechtelijk bevel om de informatie en toegang tot de systemen van het bedrijf te krijgen.

Op verzoek van de ICO is Facebook op 19 maart gestopt met het onderzoek dat het in het kantoor van Cambridge Analytica aan het uitvoeren was, omdat dit het onderzoek van de toezichthouder zou kunnen compromitteren. Gisteren verscheen er een uitzending van de Britse televisiezender Channel 4 waarin is te zien hoe medewerkers van het analysebedrijf claimen dat ze wereldwijd verkiezingen beïnvloeden. In een reeks persverklaringen ontkent Cambridge Analytica alle aantijgingen en stelt dat er een verkeerd beeld van het bedrijf wordt geschetst.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...