Ga naar inhoud

Microsoft verkort installatietijd Windows 10 feature-updates


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft de installatietijd van Windows 10 feature-updates verkort zodat dit voortaan gemiddeld 30 minuten in beslag neemt. Dat laat Microsofts Joseph Conway in een blogposting weten. Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote feature-update voor Windows 10 uit die allerlei nieuwe features en beveiligingsverbeteringen aan het besturingssysteem toevoegt.

De installatie van deze feature-updates verloopt in een online en offline fase. Tijdens de online fase wordt het besturingssysteem gereed gemaakt en kan de gebruiker het systeem gewoon blijven gebruiken. De offline fase van de installatie heeft wel een impact, aangezien het besturingssysteem dan niet actief is. De gemiddelde offline tijd bij de installatie van de Creators Update vorig jaar april was 82 minuten.

Met de lancering van de Fall Creators Update afgelopen oktober werd dit naar 51 minuten teruggebracht. Nu meldt Microsoft dat de installatietijd voor de aankomende Spring Creators Update gemiddeld 30 minuten in beslag zal nemen. Hiervoor zijn er verschillende aanpassingen aan het updatemodel doorgevoerd, waardoor de online fase langer in beslag zal nemen. Gebruikers zullen hier volgens Conway echter weinig van merken, aangezien het installatieproces geen grote impact op de systeemprestaties of batterij zou moeten hebben.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...